TalenTonen https://talentonen.nl Zorg & Ontwikkeling Fri, 10 Jul 2020 20:24:07 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 Terugblik naar 2015 https://talentonen.nl/2020/07/10/terugblik-naar-2015/ Fri, 10 Jul 2020 19:54:45 +0000 https://talentonen.nl/2020/07/10/nieuwsbrief-juni-2020-2-copy/ Het bericht Terugblik naar 2015 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>

Burgemeester op bezoek bij TalenTonen

Op woensdag 22 april, 2015 was burgemeester Van Zanen op bezoek bij stichting TalenTonen op
Kanaleneiland. TalenTonen specialiseert zich in het begeleiden en ondersteunen van
migranten en vluchtelingen met een GGZ achtergrond die zich staande moeten ziet te houden
in de samenleving.

Bij het bezoek sprak de burgemeester met enkele cliënten van TalenTonen en maakte hij
kennis met de bijzondere methode die TalenTonen gebruikt.
Simin Sangian, oprichtster en directeur van de stichting vertelde over de ontwikkeling van het
werk. Dat de stichting zich de afgelopen periode heeft gespecialiseerd in deze manier van
hulpverlening met goede resultaten. Er zijn vaste samenwerkingsrelaties gevormd met
verschillende organisaties voor de geestgelijke gezondheid zoals Altrecht, Indigo, Noagg en
Symphora, waarmee nauw wordt samengewerkt.

De burgemeester gaf aan onder de indruk te zijn van het werk van TalenTonen.. Hij zegde toe
om binnen zijn mogelijkheden verdere bekendheid te geven aan TalenTonen. Vooral de
cliënten die hij had gesproken wilde hij een hart onder de riem steken en wenste hen veel
sterkte en succes toe.

De cliënten die de stichting begeleidt zijn vooral de mensen die elders niet goed geholpen
kunnen worden. Vaak omdat ze niet passen in het bestaande aanbod. TalenTonen kan zeer
intensieve begeleiding geven aan cliënten en is in staat ook bij moeilijke cliënten het
vertrouwen te winnen dat de basis is voor een nieuwe start.

TalenTonen werkt aan het oplossen van praktische problemen, zoals schuldenproblematiek,
en contacten met instanties. Als op dat front rust is gekomen wordt verder gewerkt aan het
activeren van cliënten om hun leven zelfstandig op te pakken, bijvoorbeeld via
vrijwilligerswerk of werk en opleiding.

Het bericht Terugblik naar 2015 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>
Nieuwsbrief Juni 2020 https://talentonen.nl/2020/06/08/nieuwsbrief-juni-2020-2/ Mon, 08 Jun 2020 11:00:02 +0000 https://talentonen.nl/2020/06/10/nieuwsbrief-juni-2020-copy-2/ Het bericht Nieuwsbrief Juni 2020 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>

Nieuwsbrief Juni

Het eerste half jaar van 2020 zit er alweer bijna op en een bijzonder half jaar kunnen we het wel noemen. Net als voor iedereen is het voor ons ook een gekke tijd (geweest). Onze ambulante zorg stond tijdelijk stil, maar we hebben andere creatieve manieren gevonden om toch contact te houden met onze deelnemers en ze te kunnen blijven bijstaan. Wij zijn trots op ons team en hoe zij zich hebben weten aan te passen aan de nieuwe situatie. Inmiddels pakken we de huisbezoeken weer op. We hebben dus zeker niet stilgezeten. Mede door de corona crisis hebben wij het drukker dan ooit. Vandaar dat wij ook een paar nieuwe collega’s hebben mogen verwelkomen! Nieuwe ambulante begeleiders, tolkondersteuners, een algemeen manager en een office manager.

Even voorstellen…

Marleen Nieuwsma – algemeen manager
Voorbeeld van afbeeldingPer 1 juni 2020 is Marleen aangetreden als algemeen manager. Marleen gaat binnen TalenTonen de uitvoerende taken van Simin overnemen. Simin zal zich meer gaan richten op de externe contacten en het verder opzetten van projecten. Marleen heeft de afgelopen jaren gewerkt als zzp’er vanuit haar eigen bedrijf en met name interim opdrachten vervuld. Zij is bekend met de (jeugd)zorg en welzijnssector. Afgestudeerd als orthopedagoog heeft zij eerst gekozen voor een baan als werknemersvertegenwoordiger (vakbondsbestuurder Zorg bij het CNV) en is na een korte periode bij Deloitte gaan werken als hoofd werkgevers- en arbeidszaken bij GGZ Nederland.

Maaike de Bruijn – office manager

 

Voorbeeld van afbeeldingPer 4 mei 2020 heeft Maaike ons team versterkt als office manager. Zij komt uit een hele andere sector, namelijk het toerisme. Meer ze vond het tijd om haar horizon te verbreden en kwam zodoende hier terecht. Als je TalenTonen belt of mailt, heb je contact met haar. Dus hierbij het gezicht achter de stem/mails. Maaike houdt zich verder bezig met HR gerelateerde zaken, social media, onze projecten en andere ondersteunende taken.

TalenTonen wint eerste prijs Rotary Hilversum voor Mama Oma Project

Een aantal weken geleden verscheen een bericht van Rotary Club Hilversum. Hierin werden drie initiatieven opgeroepen die in aanmerking konden komen voor financiële ondersteuning. Deze initiatieven moeten gericht zijn op de lokale gemeenschap, maar mogen geen commercieel doel nastreven en volledig ten gunste komen van de bevolking, jong of oud. Ons Mama Oma project was hier geknipt voor! Na een strenge selectie van de Rotary Club, zijn TalenTonen en 2 andere organisaties geselecteerd om een pitch te houden ten overstaan van het bestuur van de Rotary Club. Met grote trots delen wij hierbij mee dat TalenTonen de hoofdprijs heeft gewonnen! Met dit bedrag kunnen de Mama-Oma koppels deze zomer leuke dingen gaan doen en kunnen wij ook een feestelijke bijeenkomst organiseren. Wij danken Rotary Club Hilversum hierbij hartelijk voor het vertrouwen in en de steun voor ons Mama Oma project. Met deze bijdrage kunnen wij echt het verschil maken voor de mama-oma koppels.

Mama Oma Project – vrijwilligersvacatures

De pilot voor ons Mama Oma project in Hilversum was een groot succes, de mama-oma koppels bleken een goede match en ze doen allerlei leuke dingen samen. We gaan het project nu verder uitbreiden naar meer gemeenten. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij willen helpen! Dus heb je een paar uur per week over of ken je iemand die het leuk vindt om ons te helpen, kijk dan op talentonen.nl/werkenbij en neem contact op met Maaike (bureauzaken@talentonen.nl).

Het bericht Nieuwsbrief Juni 2020 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>
Nieuwsbrief Maart 2020 https://talentonen.nl/2020/03/31/nieuwsbrief-maart-2020/ Tue, 31 Mar 2020 08:49:39 +0000 https://talentonen.nl/2020/03/31/nieuwsbrief-jan-2020-copy/ Het bericht Nieuwsbrief Maart 2020 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>

Gevolgen coronavirus voor voortgang ambulante begeleiding en bereikbaarheid

Ook wij volgen de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Als zorgverlener moeten wij onze bijdrage leveren aan het tegengaan van besmetting en verdere verspreiding van het virus. Waar nodig nemen wij passende maatregelen in navolging van de richtlijnen van de overheid (RIVM en Rijksoverheid).

Dit doen wij niet alleen voor de gezondheid van onze eigen medewerkers. Wij voelen deze verantwoordelijkheid extra voor kwetsbare groepen in onze samenleving, waaronder ouderen en mensen die kampen met een kwetsbare gezondheid. Wij roepen iedereen dan ook op zijn eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen en de richtlijnen van de overheid serieus te nemen. Met waardering en als hart onder de riem voor alle mensen in de zorg en daarbuiten die zich momenteel hard inzetten om deze crisis het hoofd te bieden.

Geleidelijk meer huisbezoeken

Naar aanleiding van de recente berichtgeving van de overheid ten aanzien van de versoepeling van de maatregelen, hebben wij besloten om huisbezoeken geleidelijk op te pakken. Op dit moment hebben wij echter (nog) geen toegang tot beschermende middelen, zoals mondkapjes. Deze zijn alleen beschikbaar voor acute zorg. Waar wij nog niet op een veilige manier een huisbezoek kunnen doen, blijven we begeleiding op afstand bieden.

Updated on: 6 mei 2020

Bereikbaarheid 

Onze medewerkers werken vanuit huis. Met vragen kunt u altijd bellen met uw vaste begeleider. Mocht uw begeleider niet aanwezig zijn en is er sprake van spoed, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met nummer 030-8777557. Onze vestiging in Utrecht blijft geopend voor spoed. Tijdens kantooruren is er altijd een medewerker aanwezig die u te woord kan staan.

Deze maatregelen gelden voorlopig tot dat er meer informatie vanuit rijksoverheid of RIVM binnenkomt. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen wij u daar uiteraard van op de hoogte brengen.

Zie voor de meest actuele informatie en maatregelen rondom het coronavirus de sites van de Rijksoverheid en het RIVM.

Voor nu wensen wij alle goeds voor de komende tijd, zorg goed voor uzelf en uw naasten! 

Het bericht Nieuwsbrief Maart 2020 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>
Nieuwsbrief Januari 2020 https://talentonen.nl/2020/01/01/nieuwsbrief-jan-2020/ Wed, 01 Jan 2020 20:20:08 +0000 http://onetwo.themerella.com/?p=3647 Het bericht Nieuwsbrief Januari 2020 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>

TALENTONEN WENST IEDEREEN EEN MOOI, VREDIG EN ONBEZORGD 2020 TOE.

Wij zijn verheugd u mee te delen dat wij een geheel vernieuwde website presenteren.

Project Mama-Oma

Op  9 maart 2019 is TalenTonen ten behoeve van het project Mama-Oma als tweede geëindigd voor de prijs van het ING Fonds Help Nederland Vooruit en ontving een cheque ter waarde van € 3.000.

Nog even in het kort: Het ‘Mama-Oma project’ koppelt moeders en hun kinderen die uit een Arabisch- Farsi- of Tigrinya-sprekend taal- en cultuurgebied komen en relatief nieuw zijn in Nederland aan Nederlandse oma’s om zo met elkaar in contact te komen. Door het delen van kennis en ervaring wennen zij samen aan de Nederlandse taal, gebruiken en cultuur.

De oma is voor het gezin vaak de oma waar de kinderen behoefte aan hebben.

TalenTonen brengt het gezin in contact met Nederlandse oma’s, die graag die rol vervullen voor de kinderen, omdat zij in Nederland geen oma hebben. Zij kunnen de moeders verder wegwijs maken in Nederland. Zij ondernemen graag activiteiten met de kinderen en kunnen de moeders ook begeleiden op gebied van opvoeding, school of andere vragen. Voor de oma is het fijn om daarbij actief betrokken te kunnen zijn.

Inmiddels is het project Mama-Oma nu als een pilotproject in volle gang van start gegaan in Hilversum. Er zijn diverse oma’s en mama’s aan elkaar gekoppeld.

TalenTonen heeft een boek uitgebracht:

Het Nieuwe Thuis,  verhalen uit de praktijk.

In dit boekje is een aantal treffende ervaringen gebundeld uit de dagelijkse praktijk van de ambulant begeleiders van TalenTonen.

Hun werk is het begeleiden van mensen met een gevarieerde culturele achtergrond, veelal statushouders, die in Nederland hun leven willen opbouwen. Het zijn stuk voor stuk boeiende ervaringen die we dan ook heel graag willen delen met onze collega’s en vakgenoten en natuurlijk iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt.

Het boek is tegen portokosten te bestellen via het volgende e-mailadres: bureauzaken@talentonen.nl

Seminar

TalenTonen organiseert op 12 maart 2020 een seminar: “Van afscheid naar integratie”. 

Nadere informatie over programma en locatie volgt.

Het bericht Nieuwsbrief Januari 2020 verscheen eerst op TalenTonen.

]]>