Skip links

Hulpverlening tijdens lockdown

Hulpverlening tijdens lockdown

Wij willen u aangeven op welke wijze wij de komende tijd zullen werken met het oog op de recent afgekondigde lockdown.

Allereerst blijven wij de richtlijnen van de overheid en het RIVM volgen en deze zijn voor ons leidend. Daarnaast is ons uitgangspunt dat wij u zo goed mogelijk blijven helpen op een manier die voor u en voor onze collega’s veilig is.

Geen huisbezoek, tenzij

Ons uitgangspunt voor de komende periode (in elk geval tot 19 januari 2021) is, dat wij niet bij u op bezoek komen, tenzij er een reden is om wel bij u thuis op bezoek te komen. De begeleiding zal zoveel mogelijk via de telefoon plaatsvinden of indienmogelijk  door te beeldbellen. Uw begeleider zal dan concrete afspraken met u maken over de vorm en frequentie die het beste bij u en uw situatie past.

Wanneer uw begeleider wel op huisbezoek komt

Wanneer uw begeleider wel bij u op bezoekkomt, zal u eerst gebeld worden en worden gevraagd of u, uw gezinsleden, huisgenoten klachten hebben die zouden kunnen duiden op corona(zie ook het kader helemaal onderaan deze brief) . Mocht dat het geval zijn, dan zal er geen huisbezoek plaatsvinden. U kunt ook zelf aangeven dat uw voorkeur uit gaat naar digitale of telefonische begeleiding.

Onze collega’s zullen tijdens een huisbezoek in elk geval1,5 meter afstand van u en uw huisgenoten houden en geenhanden geven. Zij zullen een mondkapje en handschoenen dragen. Wanneer bij u thuis geen1,5 meter afstand gehouden kan warden komt uw begeleider niet op huisbezoek.

Bereikbaarheid

Onze medewerkers werken vanuit huis. Met vragen kunt u altijd bellen met uw vaste begeleider. Mocht uw begeleider niet aanwezig zijn en is er sprake van spoed, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met nummer: 030-877 75 57. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar. Tijdens kantooruren is er altijd een medewerker beschikbaar die u te woord kan staan.

De maatregelen blijven in elk geval gelden tot 19 januari aanstaande en totdat er meer en aanvullende informatie vanuit de rijksoverheid of het RIVM komt .

 

Wij willen u in deze vreemde tijd alvast Fijne Feest dagen toewensen!

 

Voor meer informatie over het gebruik van een niet-medisch mondkapje verwijzen we u graag naar de instructies van de Rijksoverheid